Europa premia "Xeix", un projecte d'integració de nouvinguts

Barcelona rep el guardó Diversity Advantage Challenge per una iniciativa que fomenta la participació de la comunitat xinesa a la vida associativa del barri de Fort Pienc


El projecte Xeix per a la inclusió de la població nouvinguda al barri de Fort Pienc de Barcelona ha guanyat el premi Diversity Advantage Challenge atorgat pel Consell d'Europa i dotat amb 10,000 euros.

Els premis Diversity Advantage Challenge reconeixen les iniciatives innovadores que promouen la convivència i la diversitat cultural; i repercuteixen positivament en comunitats, organitzacions i empreses. Un 50% de la puntuació del jurat depèn de la innovació del projecte, un 30% de l'impacte que aquest pot tenir en la societat i un 20%, de la sostenibilitat i la possibilitat de ser aplicat a altres llocs.  En total 63 projectes s'han presentat als premis, però finalment Xeix s'ha imposat entre els cinc darrers finalistes.

El projecte barceloní va posar-se en marxa el 2012 amb l’objectiu d’incorporar progressivament la comunitat xinesa en la vida associativa del barri del Fort Pienc, a l’Eixample. No obstant, el 2014 la iniciativa va ampliar-se al barri de Sant Antoni, on va començar a treballar amb la comunitat pakistanesa.

L'objectiu d'aquest projecte, que enguany té un pressupost d’uns 94.000 euros provinents tant de la Direcció de Serveis d’Immigració i Interculturalitat com del Districte de l’Eixample, és promoure la participació de la població nouvinguda al barri a través del comerç i l'associacionisme. Així, per exemple, actualment l'Associació de Comerciants Eix Fort Pienc (ACEFP) compte amb un 20% d'associats xinesos i pakistanesos (16 i quatre socis respectivament).

El conseller del districte de l’Eixample, Joan Rodríguez Portell, i el president de l’ACEFP, Joan Ferrer, van recollir el guardó dimarts passat a Estrasburg. El regidor del districte de l’Eixample, Gerard Ardanuy, ha assegurat estar orgullós del premi i ha dit que aquest s'erigeix com un incentiu per a "continuar  treballant en aquesta línia i començar a preparar l’expansió d’aquesta iniciativa a d’altres barris”.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article